.

In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Het Kleine Winkeltje -

Pastoorgraatweg 36, Nijmegen
Hobby
Het Kleine Winkeltje. Welkom bij Het Kleine Winkeltje gelegen in Millingen aan de Rijn. U bent bij Het Kleine Winkeltje op het juiste adres als u iets zoekt op het gebied van textiel. Het Kleine Winkeltje is opgericht in 1891 en heeft dus 120 jaar ervaring op textielgebied.
Geschiedenis. De geschiedenis van Het Kleine Winkeltje

Aan de pastoor graatweg 36 in Millingen aan de Rijn ligt de winkel van Joke van der velden. Het bedrijf werd op 6 mei 1921 ingeschreven bij de kamer van koophandel, door Wim mulders de opa van de huidige eigenaresse Joke van der velden. Hierbij werd vermeld dat de onderneming genaamd w.f. mulders was gevestigd in 1891. de onderneming werd omschreven als; kleinhandel in damesmode, kleinvakartikelen, huishoudtextiel, onderkleding, babykleding en korsetartikelen.

De opgegeven locatie is dezelfde plaats als waar de winkel nu nog ligt. De oorsprong van het bedrijf ligt eigenlijk nog veel verder terug in de tijd, en begint bij Anna mulders, de overgrootmoeder van Joke van der velden. Anna mulders was als weduwe met 3 kleine kinderen begonnen in 1881 met de verkoop van fournituren op de markt in Nijmegen. Ze moest geld lenen om de goederen in te kopen, en deze op de markt en lopend met koffers langs de deuren in de polder te verkopen.

Haar oudste zoon Paul ging dit later met zijn moeder met de hondenkar doen. In de jaren die volgde ging Wim mulders de opa van joke van der velden ook meewerken. Wim ging verkopen met de hondenkar, en Paul ging verder met paard en wagen. Hierdoor werd het gebied groter en de omzet ook. In die tijd werd ook de verkoop aan huis gestart.

Hierdoor werd het piepkleine huisje wat ze toen bewoonde daar te klein voor, en naar 10 jaar hard werken kon in 1891 het pand aan de pastoor graatweg worden gekocht, waar de winkel met textiel werd begonnen. Zo investeerde Moeder Anna in een nieuwe naaimachine, en bleef in de nieuwe winkel om zo in haar naaikamer kleding te repareren.

Wim ging het kleermakersvak leren, en daarbij nog met zijn paard en wagen langs de deur. Wim trouwde met Anna bosch en zette met zijn vrouw de winkel voort die zijn moeder was begonnen. Ze kregen 2 dochters,waarvan de oudste dochter Annie mulders samen met haar vader de winkel voortzetten.

Toen Wim in 1960 op 82 jarige leeftijd overleed en tot de laatste dag in de winkel werkte, kwam de man van Annie mulders, Hent van der velden samen met haar de winkel voortzetten. De naam van de winkel bleef hetzelfde w.f.mulders, dit uit respect voor de 2 mensen die deze winkel begonnen waren.

Met z'n tweeŽn werden Annie en Hent een begrip in het nostalgische winkeltje in Millingen aan de Rijn, waar de tijd leek te hebben stil gestaan en waar de mensen alleen al voor een praatje en voor de gezelligheid een klosje garen kwamen kopen.

Toen Hent in 1985 verongelukte sprong dochter Joke bij om haar moeder te helpen, die net zoals Wim en Annie gewend was om al als klein kind mee te werken in de winkel. Door de ervaring van hun ouders leerde ze er voor hun klanten te zijn en samen waren ze een team zoals het bij moeder en zoon op vader en dochter ook al was gegaan.

In 1992 werd er een magazijn achter de winkel gebouwd omdat de winkel toch wel te klein was geworden voor de voorraad die steeds groter werd. De artikelen waren wel hetzelfde gebleven alleen was de korseterie vervangen door lingeries, en dameskleding vervangen door wol en handwerkgarens, hierdoor lag het assortiment veel hoger. De winkel werd hier wel een beetje op aangepast maar het bleef nog steeds een klein winkeltje, en ligt er dus in het magazijn meer dan in de winkel.

Annie werkte net zoals haar oma en haar vader tot de laatste dag in haar winkeltje, totdat ook zij op 82 jarige leeftijd overleed. Joke zet nu in haar eentje de winkel voort. Ze heeft bij de kamer van koophandel nog steeds de zelfde naam w.f.mulders laten staan, alleen heeft ze de tweede naam die in de volksmond al jaren word gebruikt HET KLEINE WINKELTJE eraan toegevoegd.
Assortiment. Zij bieden u veel aan op het gebied van onderkleding, nachtkleding vooral voor ouderen, wol, haakgarens, borduren, werkkleding, overhemden, fournituren, babykleding en huishoudtextiel.
Telefoon: 0481-431539
Website: http://www.hetkleinewinkeltje.nl

Het Kleine Winkeltje, Pastoorgraatweg 36, Nijmegen
Ma: gesloten Di: 13:30/17:30 Wo: 10:00/13:30 13:30/17:30 Do:10:00/13:30 13:30/17:30 Vr:10:00/13:30 13:30/17:30 Za: 10:00/15:00 Zo: gesloten